מחמצת פרויקט חיית מחמד

הכל התחיל מכאן (כן היא גרה באמריקה, יש שם שלג ובטח כריסטמס והכל נורא נפלא ולבן ואני אפסיק את הקנאה כי היא גם כותבת נהדר ומי ידע לאן זה ימשיך ככה). הרעיון של לחם מחמצת עמד לי בראש כבר הרבה זמן אבל רוב המתכונים מתחילים בתפוחים או ענבים ושמרי בר (בבני ברק ! הם מחפשים שמרי בר בבני ברק ?!). אבל אצלה משתמשים בשמרים אמיתיים והמשקל שקניתי באיקאה מחפש שישתמשו בו אז התחלתי :
בעיקרון אמורים לערבב 130 מליליטר מים עם 130 גרם קמח. זה בערך כוס מאד גדושה של קמח עם כוס קמצת חסרה של מים וכפית של שמרים (זה לפחות מה שאני שמתי) בכלי עם מכסה לערבב היטב ולשים מכוסה במטלית לחה באזור "שקט". הרעיון הוא להאכיל את המחמצת כל יום לא היה ברור מההוראות והתפדחתי לשאול בכמה מאכילים אז הוספתי כל יום את אותה כמות : כוס מאד גדושה של קמח וכוס חסרה של מים. אמורים לעשות שבוע, אני רוצה לחם אחרי חמישה ימים (מה תעשו לי ? ) אז בעיקרון אם עשיתי הכל בסדר (הלחם עוד לא מוכן) אני מקווה שהעיסה שהשקעתי חמישה ימים בלהאכיל אותה עדיין בחיים. היא מבעבעת ונוזלית כמו בצק פנקייק מאד צמיג ומריחה כמו "סופר שמרים" .

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: