חמאה ביתית

טוב משבר החמאה הזה לא רוצה להגמר, אחרי שלוש חנויות והתמוטטות עצבים ברחוב הרא"ה, החלטתי לעשות מעשה נואש, לחבוץ חמאה !

הרעיון נלקח מבצק אלים (שהעלה לי זיכרון עגום ביותר מהפעם הראשונה שהכנתי עוגה ומאז אני קונה כפול שמנת ממה שהמתכון מבקש) אבל הוא עתיק כמו החלב.

שמנת היא בעצם חמאה בתחפושת, המון מים (ריוויון) ושומן (מן החי) אז פשוט מקציפים , מקציפים ומקציפים עוד קצת וכשנגמרת האנרגיה (ומתחילים לחשוב על קנוואד כמתנה ליום הולדת) נפרדת החמאה מהנוזלים, לאט לאט רואים צהוב בתוך הלבן, והשמנת נשברת בבת אחת מקרם לבן רך ומקסים לגושים קטנים צהובים וגרגיריים .

מפה כבר הכל יותר קצר -מפרידים מים ממוצק ומחלקים לקופסאות. כל כך מעט חמאה מכל כך הרבה שמנת!

טוב עכשיו יש לי יותר ממאה גרם חמאה מלאה בנוזלים (לשטוף שלוש פעמים במי קרח ? לא נראה לי) ואינסוף מתכונים.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: