עוגה לשבת :עוגת שמרים

זאת העוגה היפה הראשונה שלי, זאת שהכנתי לבד ושיצאה מצויין. המקור היה מתוך מתכון של אייל שני בו הוא מתפייט על כך שעוגת שמרים היא לחם שנלקח ממנו הצורך להאכיל את הבריות או משהוא כזה. זה נשמע קיטש אבל מאז אני תמיד מדמיינת את החיטה הגודלת כשאני לשה בצק שמרים.

מתחילים בערבוב החומרים היבשים (חצי קילו קמח, 2 כפות שמרים יבשים חצי כוס סוכר) מוסיפים את השומן (2 ביצים 100 גרם חמאה מומסת קצת יותר מחצי כוס חלב) שאני נוהגת לערבב בצד בעיקר כדי ל"שבור" את הביצים. ולשים, לשים הרבה זמן , כל המתכונים מדברים על 7 דקות לישה וכל המרבה הרי זה משובח. הרעיון של לפתוח את רשתות הגלוטן אינו חדש לאף אחד והבצק רך ונכנע ליד הלשה ביתר קלות מבצק לחם כך שזה ממש תענוג.
מכסים ונותנים לבצק לתפוח במקום חם (בקיץ זה כל מקום בחורף נגיד מעל מכונת הכביסה או ליד תנור או אפילו בתוך תנור שחומם ל50 מעלות וכובה).
אחרי שעה בערך הוא כבר צריך להכפיל את נפחו. מחלקים לשניים, מרדדים חצי אחד דק למדי ומפזרים מילוי. לצערי הרב אפשר להשקיע במילוי פרג מהמם של קארין גורן (כוס פרג מבושל עם חצי כוס חלב חופן צימוקים ורבע כוס סוכר) במילוי של סוכר חום וקינמון או אפילו בחלבה מתפוררת ועדיין הנוטלה לוקחת ובגדול (אבל קשה למרוח אותה אז תוציאו מהמקרר לפני ותתכוננו למאבק).

זהו מגלגלים חותכים כל 4 סנטימטר בערך (2 אצבעות) ומסדרים בתבנית עגולה כמו שושנים. נותנים לזה לתפוח עוד שעה בערך ואז מצפים בביצה טרופה ולתנור ב180 בערך חצי שעה.

ומה עם החצי השני ? אם כמוני השותף אכל את כל הנוטלה אין חלבה או פרג ושתי עוגות קינמון זה משעמם מידי ניתן לחלק את הצק שנשאר לכדורים ולאפות בתבנית שקעים במין בריוש לעניים.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: