בראוניז מתכון מנצח


זה המתכון הפשוט ביותר בעולם . לראשונה נתקלתי בו בבצק אלים האלמותי של מאיה, אבל מאז הוא הופיע בהרבה מקומות ("גם אבא יכול" לדוגמא).

אני עושה אותו כבר מתוך שינה :

בסיר קטן ממיסים 200 גרם חמאה עם 200 גרם שוקולד. המקור מציין שוקולד מריר אבל אני נאמנה לשוקולד חלב פושטי של עלית.

כשהכל נמס מערבבים טוב ומורידים מהאש, מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר, אני מעדיפה אבקת סוכר בגלל שהיא נמסה מהר יותר וקצת פחות מתוקה מהסוכר מערבבים עד שאבקת הסוכר נמסה. מוסיפים 4 ביצים , אחת אחת תוך כדי ערבוב נמרץ כדי שהביצים לא יתבשלו ותיהיה לנו חביתה בטעם שוקולד.

לבסוף מוסיפים שלושת רבעי כוס קמח ושתי כפות גדושות של קורנפלור בבת אחת. ערבוב נמרץ רק עד שהשוקולד מכסה את כל הלבן ולתבנית. את הבראוניז עושים בדרך כלל בתבנית מרובעת קטנה אבל החלטתי  להתפרע על עגולה 26 ס"מ , היא תמיד נראית חגיגית יותר.
אופים ב180 מעלות בערך 20 דקות, העוגה תקבל מין קרום מבריק והאמצע יראה רוטט ולא מוכן, זה בדיוק המרקם הנכון לבראוניז.
כדי להוסיף לחגיגיות של הבראוניז ציפיתי אותם במרנג איטלקי, ממיסים שליש כוס גלוקוזה וחצי כוס סוכר בסיר קטן, במקביל מקציפים 4 חלבונים במהירות גבוהה כאשר הסוכר והגלוקוזה נמסים לסירופ ועל סף רתיחה (זהירות, סוכר אוהב להשרף) מוסיפים אותם לחלבונים לאט לאט בזרם עדין תוך כדי הקצפה, הקצף צריך לצאת לבן מאט, וסימני המקצף ישארו על הקצף גם לאחר ההקצפה.
מצפים את העוגה הקרה ושולחים לפחות מדקה לתנור במצב גריל על 200 מעלות.

הערות:

  • אפשר להכין את העוגה עם שוקולד מריר , חלב ואני משערת שגם לבן אבל זה ממש חילול השם.
  • אפשר גם עם מרגרינה אבל עדיף שלא.
  • בספרי בישול יציאו להכניס דברים שונים בפנים : נוטלה , אגוזים, דודבנים ומרשמלו. אין הרבה טעם בנוטלה בתוך הבראוניז היא כמעט לא מורגשת.
  • את הביצים הוספנו אחת אחת כדי שלא יספיקו להתבשל לפני שיתאחדו עם שאר החומרים, הקמח מוסף בבת אחת ולא מעורבב הרבה כדי שלא יתפתחו שרשראות הגלוטן האימתניות. מאפים רבים דורשים שהקמח לא יתעבד יותר מידי מכיוון שהמאפה יצא צמיגי.
מודעות פרסומת

4 מחשבות על “בראוניז מתכון מנצח

  1. פינגבק: בראוניז שוקולד | מה יש לאכול

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: