לחם זיתים

סיבוב סביב עצמם כדרך מוצלחת לעיצוב


כל השבוע חלמתי על פלוט זיתים. פלוט זה מין בגט דק של צרפתים ואני די בטוחה שראיתי אחד כזה עם זיתים שחורים (לא ירוקים !) באחד ממגזיני האוכל.

המתכון עצמו הוא של פוקאצה די מוצלחת, שמים ארבע כוסות קמח ,50 גרם שמרים (כן אני יודעת שזה כפול מהדרוש אני אוהבת לחמים תפוחים) שתי כפות סוכר ושתי כפות שמן בקערה גדולה (כמה גדולה ? כפול ממה שאתם חושבים כי הבצק צריך, כמאמר הקלישאה להכפיל את נפחו) לשים יחד עם כוס מים חמימים (עדיף קרים מידי מחמים מידי לא רוצים להרוג את השמרים טרם זמנם נכון ?) בערך חמש דקות, אני תמיד יושבת עם הסדרה האהובה עלי ולשה עד שידיים מתעייפות. כעת הוספתי פחית של זיתים שחורים וכפית מלח ולשתי עד שהזיתים התפזרו באופן אחיד.

מכאן הכל די חוזר על עצמו, התפחה עד הכפלת הנפח תחת מגבת לחה במקום חמים (בקיץ כל מקום הספיק עכשיו כבר צריך להפעיל מכונת כביסה או תנור על 50 מעלות ואז לכבות !). מחלקים למנות מתפיחים שוב ואופים ב180 מעלות בערך חצי שעה עד שהם מזהיבים.

יאם

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: