קטיפה ורודה

עוגת הקטיפה האדומה התחילה בתור עוגת שוקולד מבוססת קקאו (בניגוד לטובות יותר שמלאות בשוקולד). האגדה מספרת שחומר באבקת קקאו של פעם הגיב עם הסודה לשתיה ליצירת צבע אדום עמוק. בימנו משתמשים בצבע מאכל אדום לאותו אפקט, כי הקטיפה חייבת להשאר בצבע …
טוב, כמובן שלא היה לי צבע מאכל אדום, ורוד תמיד הרבה יותר טוב , לא ?

כוס ורבע קמח ,שלושת רבעי כוס סוכר (שנעדר מהתמונה), חצי כפית אבקת אפייה, חצי כפית מלח וכף גדושה של קקאו נופו כולם ביחד.

בקערה נפרדת ערבבתי את כל ה"רטובים" (מה שמוזר במתכון הזה, סוכר נחשב בדרך כלל מרכיב רטוב, היכולות שלו מורכבות יותר מסתם מתיקות למאפה) בקערה הכסופה (והמקסימה שלי):

ביצה אחת, חצי מיכל של שמנת חמוצה (במקום ריוויון , איכס !) שלושת רבעי כוס שמן כפית צבע מאכל ורוד (!) וחצי כפית מיץ לימון (במקום החומץ)

מה שיותר ורוד יותר פאקצה ?

מה שיותר ורוד יותר פאקצה ?

ועכשיו מגיעה הקטע של כל הקאפקייק והעוגות הבחושות גם יחד, להוסיף את ה"יבשים" בכמה שפחות ערבוב, ככל שמערבבים יותר כך העוגה תיהיה דחוסה וקשה יותר (וכל הרעיון הוא האווריריות של הקאפקייק).
זהו, לתנור ב180 מעלות בערך עשרים דקות (אבל זה התנור המעפן שלי, עדיף לבדוק אחרי רבע שעה )

כן יש אחד "פנוי"

וכמובן אפשר לצפות בציפויי שגרתיים פחות או יותר – האמריקאים עושים קרם חמאה אבל אני השתגעתי עם ציפויי ממרשמלו שיצא מטורף כמו שחשבתי (ציפויי מרשמלו בהשראת בצק אלים: ממסים חבילת מרשמלו ורוד בחצי כוס חלב במיקרו ומצפים את הקאפקייק התמימות שלא יודעות מאיפה זה בא להן)

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: