קרקרים ממכרים

3 תבניות תנור -בערך 80-60 קרקרים תלוי גודל
5 דקות עבודה
חצי שעה אפייה לתבנית
קמח שמן ומים
הגרסה המלוחה של הסמים הקלים: גם קל להשיג גם מהיר להכין גם טעים בטירוף והכי מסוכן : הם כל כך דקים שחישוב הקלוריות נשמע לא הגיוני.
שוב מהספר הלהיט ששת מאפים באילתורים קטנים שלי :
לקחתי 2 כוסות של קמח לבן וכוס של קמח שיפון מלא (שקניתי במבצע וחוץ מהעובדה שהוא נותן צבע מפחיד לתערובת לפני האפייה לא ראיתי הרבה הבדל) וערבבתי עם חצי כפית מלח.

עכשיו מוסיפים את הרטובים : שלושת רבעי כוס מים ושלושת רבעי כוס שמן (פושטי, אין טעם להשתמש בשמן זית) והתוספות – בערך חצי כוס מכל תוספת : אני שמה בין השתיים לשלוש תוספות

כאן הקטע מתחיל להיות מעניין : הקרקרים טובים לבד אבל מעולים עם תוספות : פרג (לא טחון) ,מלח גס וגרעיני חמניה (קלופים !)
בספר בעיקרון הם מציעים צ'ילי – ניסיתי פתיתי צ'ילי שמגיעים עם המשלוח של פיצה האט ויצא זוועה : יותר מידי בוער על הלשון ולא מתאים. פרמזן שפשוט "הולכת לאיבוד" בתוך הקרקר ופשתן וקצח שעוד לא יצא לי לנסות

בעיקרון לאחר לישה קצרה (זה מסוג הבצקים שהולכים כמו בצק פריך : כמה שיותר נלו שכך נפתח יותר רשתות גלוטן והבצק יהפך למבאס יותר) נותנים לו לנו 20 דקות על השיש ובנתיים מחממים תנור ל180 מעלות.

לא כל כך הרבה השקעה היה לפזר את התוספות

מחלקים את הבצק לשלוש חלקים ומרדדים (החלק הכי קשה במתכון) על נייר אפיה מסמנים עם סכין פיצה (תשע השקל הטובים ביותר שבזבזתי: גם מגניב וגם קליל) את הקרקרים הרצויים -נהוג מלבנים אבל תרגישו חופשיים לעשות אפילו עיגולים עם כוס או חותכנים מחוררים עם מזלג -כדי לתת לבצק "לשחרר" את האוויר ושלא יהיו בועות.
מכניסים לחצי שעה בערך בתנור -הצבע צריך להיות זהוב ויפה.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “קרקרים ממכרים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: