משלוח מנות

למשלוח המנות של פורים רציתי לעשות משהוא שעוד לא עשיתי עדיין ושיש בו רוח משעשעת. שוקולד כידוע לכל הינו המאחד הגדול של האנושות: אומנם יש אנשים מעטים שאינם אוהבים שוקולד (או אוהבים שוקולד מריר שניהם חשודים בעיני) אבל לא ניתן למיעוט להרוס לנו את החגיגה:

חצי שעה אפייה
שתי תבניות של עוגיות תלוי באיזה גודל חותכים אותם

העוגיות מ ה"חלוצה" :

מקרימים 200 גרם חמאה רכה עם כוס של אבקת סוכר – כשהכוונה להקרמה היא הקצפה של החמאה עם הסוכר – לעיסה אחידה, מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף, עוברים לכף ומוסיפים שתיים וחצי כוסות קמח חצי כוס קקאו וכפית מלח. מעבדים את הבצק עד לקבלת גוש אחיד (משתדלים לא ללוש יותר מידי, עם בצק פריך עדיף לא להתעסק יותר מידי). מכניסים למקרר לשעתיים.
אחרי שעתיים מוציאים את הבצק ומחלקים לשתיים מרדדים כל חצי בנפרד על נייר אפייה מחלקים למלבנים עם סכין פיצה ואופים על 180 מעלות במשך 20 דקות בערך .
השוס הוא כאשר מוציאים את העוגיות ונותנים להן להתקרר. ממסים מאה גרם שוקולד לבן ומאה גרם שוקולד חלב וטובלים כל קצה בשוקולד מסדרים על נייר אפייה ומפזרים "תוספות": היא מפזרת פצפוצי שוקולד , חתיכות טופי ואגוזים כתושים ואני הסתפקתי בסוכריות צבעוניות 🙂
נגמר נייר האפייה

וכך נראה משלוח המנות באריזה הסופית :

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: