לחם שום הגרסא המשופרת

המתכון נלקח מביסים, האחת והיחידה בשינויים קלים. הצורה היא השוס האמיתי :
אני בטוחה שאתם מכירים כבר את pinterest , אז חוץ מלהזיל ריר על היופי של העוגות האמריקאיות מצאתי גם את הפשע הקולינרי הזה : מין טוסט אדיר ומשופר
אז רציתי לחם שום בצורה הזאת , כך שיצאו לי דפים דפים של אושר .

לחם שום אחד
חצי שעה אפייה


מתחילים בהתססת השמרים : שלושת רבעי כוס חלב חמים (חממו במיקרו דקה עד שיהיה נעים למגע, זהירות לא להרתיח כדי שהשמרים לא ימותו) עם שתי כפיות שמרים יבשים (אלה שמגיעים באריזות וואקום ומאחסנים במקפיא) וקורט סוכר. אם השמרים חיים אחרי רבע שעה או פחות הכוס תראה ככה:

לקערה גדולה מכניסים שני חלמונים (מהחלבונים עושים מרנג) שתי כוסות קמח (היא משתמשת בלבן ומלא אני מעדיפה את הגרסא האשכנזית יותר ) תערובת השמרים, שתי כפות שמן וכפית מלח. לשים את כל התערובת. בהתחלה זה יראה דביק מידי אבל אחרי חצי דקה הבצק מתאפס על עצמו ומתקבל כדור בצק יפה. בעיקרון אני לשה את כל הבצקים שלי ביד, משהוא כמו חמש -שש דקות אבל אין בעיה ללוש גם במיקסר.
מצפים את הכדור בצק במעט שמן ומניחים במקום חמים לתפוח.
אחרי שהבצק הכפיל את נפחו מרדדים למלבן ומורחים את המילוי. למילוי : אני קצצתי חצי זר פטרוזיליה הוספתי שלוש שיני שום מעוכות חצי כפית מלח חצי כוס זיתים שחורים קצוצים ורבע כוס שמן וערבבתי טוב .

חילקתי את המלבן לשלוש חלקים (עם סכין פיצה) ומרחתי מילוי על השליש הראשון. כיסיתי בבצק ומרחתי שוב מילוי כך שכבות כמו לזניה

מחלקים לרוחב כאשר כל חתיכה היא בערך עומק תבנית האינגליש קייק שלכם ואז מסדרים בתבנית:

אופים חצי שעה על 180 מעלות – זה צריך להיות זהוב ומריח נפלא 🙂

נעשה פה ניסיון נועז לתת ערכים תזונתיים :
אם נניח 7 מנות הגשה מ"כיכר לחם" : הרי שכל מנה היא 267 קלוריות (קילו קלוריות 🙂 )

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: