סניקרס-הרפתקה בשלבים

טוב, למשלוח המנות מהפרקים הקודמים (שהגיע לנטלי ורק בזכותה היו משלוחי מנות בחג הזה) צורפו מספר ממתקים , חלקם מאד מוכרים , בראוניז שמכינים מתוך שינה וקרקרים שפשוטים בדיוק באותה מידה אבל רציתי להכין משהוא מאתגר באמת משהוא עם מיליון שלבים, הסתבכויות ומקומות ליפול בהם, בדיוק בשביל זה יש מתכונים מהעיתון לא ?
המתכון הנ"ל הוא סניקרס של מאיה מזמנים מודרנים (אותה אחת של בצק אלים)
יוצאים בערך שש סניקרס מאד נדיבים ובערך שעה עבודה (כן כן שעה שלמה בלי אפייה ובלי שטיפת כלים !)

טוב אז המתכון הזה לא מושלם בלשון המעטה, הוא מאד טעים אבל התחושה שהמרשמלו מאד מיותר וששיכבת הציפוי יכולה להיות קטנה יותר מצד שני הוא כשר לפסח !

מכינים בן מארי – סיר מים רותחים (על אש קטנה) ומעליו קערה (מחומר מוליך !) בקערה שוברים מאה גרם שוקולד וכשהוא נמס לחלוטין מוסיפים שלושת רבעי כוס חמאת בוטנים (ברכותי לאדם שמצליח למדוד שלושת רבעי כוס של החומר הדביק הזה , אני השתמשתי בחמש כפות גדושות מאד ונראה זה מספיק) ומערבבים עד שהיא מתמזגת עם השוקולד, מוסיפים אחד וחצי כוסות של פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מכוסים לחלוטין . כל הקטע של לערבב מעל האש מעצבן להחריד אז הורדתי את הקערה ערבבתי והחזרתי בחזרה. משטחים בתבנית קטנה מלבנית וחד פעמית ומכניסים למקפיא.

לתוך אותה קערה מכניסים מאה שמונים גרם מרשמלו (עדיף לבן אבל אני השתמשתי בורוד ויצא חייזרי למראה) וחצי כוס חלב מחזירים לסיר עם המים הרותחים (אין טעם לכבות את האש) ומערבבים בעדינות עד שכל המרשמלו נמס לתוך החלב. קוצצים שני שליש כוס בוטנים קלויים ומוסיפים למרשמלו. מורידים מהאש ומשטחים בתבנית (שהיתה עד אותו רגע במקפיא).
שולחים למקפיא וממשיכים הלאה.

בקערית קטנה ממיסים כפית וחצי ג'לטין בשש כפות חלב. ג'לטין זה חומר טריקי, ממיסים אותו קודם כל בנוזל קר ואז אפשר לעשות איתו מה שרוצים, החלב יתגבש ואז נוכל להוסיף אותו לשאר. בנתיים טורפים שלושה חלמונים (חלמון כמו לימון זה הצהוב של הביצה, מהלבן תכינו מרנג או קצף תותים) עם חצי כוס חלב ושלוש כפות סוכר בסיר קטן על אש קטנה. זיכרו שהביצים שואפות בכל מאודן להיות חביתה והטריק פה הוא לערבב טוב ובלי הפסקה עם מטרפה , בכלל זה חוק לחיים: כל פעם שמערבבים ביצים עדיף להתחיל עם מטרפה.
כשהתערובת מסמיכה מוסיפים את הג'לטין ומסירים מהאש. מערבבים עד לאחידות ושוברים פנימה מאתיים גרם שוקולד (היא כותבת מריר אני משתמשת בחלב). מערבבים את השוקולד לתוך התערובת ומניחים בצד. מקציפים שמנת מתוקה אחת לקצפת רכה ומקפלים לתוך השוקולד. קיפול זה שם קוד לערבוב עדין שעושים עם לקקן – מרית סילקון- כשמנסים לא לשבור את השמנת ולהשאיר מהקלילות שלה.
זהו, מוציאים את התבנית מהמקפיא שוברים את השכבה האחרונה ושולחים את הכל להקפאה סופית משהוא כמו שעתיים.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: