קרם פטסייר – התשובה לחלמונים בודדים

טוב, אז חלבונים הם נפלאים, תכולת קלוריות מעטה הרבה שימושים (בוטנים מצופים מרנג ולפסיכיים שביננו חביתת חלבונים) והיופי בהם שהם יכולים להשמר המון זמן במקרר ותלוי לאיזה פסיכי צרפתי אתה שומע הרי זה גם טוב להם (להכנת מקרונים כמובן, מה רע ?).
אז נתקעתי הם המון חלמונים, אודה ואתוודה , את הארבע הראשונים זרקתי אחרי שהם נרקבו לי במקרר והתגבשו לפלסטיק לא מזוהה אבל השאר נוצלו למטרה טובה : קרם פטסייר !

קונדיטורים אמתיים יספרו לכם מפה ועד הודעה חדשה על מעלותיו של הקרם (הוא לא מתפרק באפייה) אבל אנשים פשוטים צריכים להכיר אותו כבן דודו המפואר והטעים בהרבה של ה"דני" (פודינג וניל ). ההכנה רק נשמעת מסובכת, זיכרו שהחלמונים רוצים להיות חביתה , הקפידו על ערבוב מתמיד ועל אש נמוכה (אני עשיתי את הקרם הזה בעודי קוראת בספר בישול שהונח על הכיריים 🙂 ) והקרם שלכם.

מתוך "ששת מתוקים"
650 גרם קרם -כאילו שה אומר משהוא, בערך כוס וחצי של קרם אני משערת.

לוקחים שבע כפות קורנפלור וממיסים ברבע כוס חלב קר.

מוסיפים ארבעה חלמונים (הצהוב) וממשיכים לטרוף, כאן כבר הוצאתי את המטרפה שלי,בנתיים לוקחים כוס וחצי חלב, חצי כוס סוכר וקליפת לימון (או תמצית וניל כמו במקור או קליפת תפוז מה שתרצו) ומביאים לסף רתיחה. סף רתיחה הוא הרגע הזה בו בועיות קטנות מתחילות להווצר בשוליים ומתחיל להיות ריח של חלב חם במטבח אבל אין השתוללות של החלב או יצירת קרום. מוציאים את קליפת הלימון (אם שמתם).
עכשיו מגיע הקטע הקריטי, מוזגים שליש מתערובת החלב החמה לתערובת החלמונים ומערבבים כאילו אין מחר. אני פשוט מזגתי את החלב לכוס ושפכתי באיטיות לחלמונים בעודי מערבבת ללא הפסקה. זאת השוואת הטמפרטורות המפורסמת כל כך שתשכנע את החלמונים שאנחנו לא רוצים חביתה.

עכשיו אפשר להחזיר את הסיר לאש להוסיף את תערובת החלמונים (שכבר לא כל כך קרה) ולערבב בלי הפסקה , אם אני הצלחתי לערבב (עם מטרפה) בערך שתי דקות גם אתם תוכלו. ממשיכים עד שהקרם מסמיך ועד שמופיעה בועה על פני השטח. ברגע שזה קורה מורידים מהאש . בעקרון הקרם מוכן אבל אני צריכה אותו אקסטרה יציב אז הוספתי עשרים וחמש גרם חמאה (שפשוט נמסה בערבוב) ושלחתי למקרר.

יאללה מכבי ?

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: