טוב זה מתכון (של דורעם גונט -איש גבוה מבשל ) שנמצא ברשימת ב"צריך להכין מתי שהוא" כבר הרבה זמן. אלו עוגיות שוויצריות עם דרך הכנה מאד מיוחדת -הן "עומדות" על שקדים (בצורה הטחונה) וקצף ביצים, מה שאומר שהן מעולות לחולי צליאק (כרסת ? WTF ולא, דגנת זה לא יותר טוב ).
מקור : איש גבוה מבשל
מקציפים שלושה חלבונים עם שתי שקיות של אבקת סוכר (הוא מבקש שלוש שקיות :300 גרם אבל לי היו רק שתיים :P)
לקצף נוקשה – כלומר שרואים את מסלול המקצפים בקצף ושאפר להפוך את הקערה והקצף נשאר יציב (האמיצים עושים את זה מעל הראש). שליש מקצף שמים בצד
מוסיפים כפית קינמון ומוסיפים שלוש כוסות של "קמח" שקדים (שקדים טחונים) ומצננים במקרר -שעתיים שלוש צריכות להספיק.
מרדדים על נייר אפייה, עדיף מאד בין שני ניירות אפייה, משתמשים בסוכר במקום קמח לרידוד, וקורצים צורות כוכבים במקרה שלי. מסדרים יפה על תבנית אפייה ומורחים את העוגיות במעט קצף.
ואופים על 250 מעלות כ5 דקות .
כך לפחות אומרות ההוראות -זה מה שיצא לי עם הקצף (מה חשבתי לעצמי ? זה מרנג ! ברור שהוא ישחים ויתנפח !)