מאפינס פרג לימון

הכל התחיל בקריבינג לעוגת שוקולד, רכה ונעימה שאיננה בראוניז (מה יש לכם אתם מבראוניז ? זה המתכון הכי נצפה פה, אלוהים יודע למה) אז לקחתי את עצמי בידיים וניסיתי להכין "עוגת בוץ מיסיסיפי" רק עם בראוניז כבסיס ובלי אוריאו. מכירים את הרגעים האלה שאתם שמים משהוא חצי נוזלי בתבנית קפיצית שולחים למקרר ומבטיחים לעצמכם -זה יתקשה עד הבוקר ? אז זהו שלא, והקצפת שמרחתי מעל לא עזרה , אז שלחתי את העוגה התמימה לעבודה ולמקפיא. נו טוב אתם אומרים לעצמכם (את מה שאני אמרתי לעצמי , לפחות אני מקווה כי אם לא הדו שיח הזה נשמע ממש דבלי) פודינג חצי קפוא על בראוניז, מה יכול להיות רע ? יכול גם יכול! העוגה נשכחה בחגיגות ראש השנה ובילתה שבוע בפריזר בעבודה, מעולם לא נראה שוקולד גרוע יותר, עצרתי את הבחילה שהיתה לי והצלחתי לדחוף את הכל לפח.
אבל טעמה של האכזבה הוא מר, שוקולד כאמור כבר אין (כן, כן, לא עשיתי קניות , כל החג ישבתי ובהיתי במלפפונים מחשבים את קיצם לאחור) אבל קמח, לימון, פרג וכמובן ידידו הטוב של כל אופה, סוכר עדיין יש , פתחתי את הששת הנאמן שלי ובהשראת אלטון בראון האחד והיחיד הכנתי מאפינס פרג לימון:

מתחילים מהיבשים – שלוש כוסות קמח שקית אבקת אפייה (סוף סוף משתמשים בשקית שלמה) וחצי כפית מלח, בעיקרון זה החלק החשוב במאפינס, לערבב את היבשים בנפרד (וממש לנפות את הקמח, זה כל כך מלכלך !) ואת הרטובים בנפרד, נכון זה כפול קערות ועוד נפה מטופשת אבל זה די שווה את זה. מוסיפים כוס וחצי סוכר ומערבבים (במה שקוראים אצלנו לקקן, ככה יהיו פחות כלים לשטוף בסוף 🙂 )
בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים : שתי ביצים שני שליש כוס שמן ופה עוד אילתור, המתכון דורש שני שליש כוס חלב (הי , קל לזכור 🙂 ) אבל החלב אצלי במקרר עבר לשלב הניסויים בכימיה אז השתמשתי בשלוש כפות של שמנת חמוצה שערבבתי עם מים עד לשני שליש כוס. כל זה נטרף במטרפה ידנית עד שמקבלים עיסה אחידה. אני הוספתי לרטובים גם כוס פרג טחון וגרידת לימון אחד. עושים מין גומה בקערת היבשים מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים. הרעיון לערבב כמה שפחות ועדיין שהקמח יבלע בתערובת – אלילי אלטון בראון סופר לאט עד עשר תוך כדי ערבוב איטי ואז מפסיק.

עקב נסיונות אישים קשים וחוסר ביטחון בתבניות שלי שמתי מנג'טים בשתיים עשרה תבניות מאפינס רגילות , בעיקרון אין בעיה להשתמש בלי המנג'טים אבל לי אין מי שישתוף את הכלים 😦
טוב מחלקים את התערובת לתבניות עם שתי כפות או כף גלידה קפיצית (מאד שימושית לדברים כאלה) ומכניסים לתנור לעשרים דקות עד ש"קיסם הננעץ במרכז יוצא עם פרורים לחים" כמו כל עוגת שיש .
יאם

אחרי שהן מתקררות אפשר להכין להם סוג של ציפוי , רק כדי לתת עוד קיק של לימון וסוכר. לוקחים את אותו לימון אומלל שהפשטנו למאפינס, סוחטים לו את הצורה ומערבבים בצורה יסודית עם מטרפה ביחד עם חצי שקית של אבקת סוכר. טובלים כל מאפינס בעיסה החלקה ואכלים כמה שיותר מהר 🙂

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: