פאייה – אילתור על בסיס מתכון קיים

אז היו שני עופות בבית, אחד בלי שום ספק היה מיועד להכנס לתנור ולהצלות שלם מעל תפוחי אדמה, אבל השני ? חיפשתי משהוא "מיוחד". היופי בספר ששת (המקורי) שהוא לא רק מחולק לפרקי מרכיבים (ירקות בשר קטניות) אלא גם מספק המון הסבר על כל מתכון ופותח פתח לגיוונים. הבחור רק ראה פאייה נדלקו לו העיניים: הוא מהדור הישן בו ארוחה ללא בשר אינה ארוחה ופה הציעו שני סוגי בשר, ונקניקיות ! ואורז (די כבר אם האורז הזה , יש אנשים שמסוגלים לאכול תפוחי אדמה עם אורז)! אז מבחינתו זה מושלם. אז אומנם לא היה לנו זעפרן והרבה פחות עוף מהמתכון (והנקניקיות הגיעו מהקיבוץ כלומר כל קשר בינהם לבין כשרות מקרי בהחלט) אבל יצא מאד טעים, אפילו שרימיתי בלי סוף, אפילו בסוג האורז.

המתכון מבוסס בצורה מאד חופשית על ששת
זמן העבודה הוא בערך חצי שעה -מטגנים כל מרכיב לפני שנותנים לאורז להתבשל- ועוד חצי שעה לאורז.

על החלק הזה תמיד מדלגים בספרי בישול , שצריך איכשהוא להוריד את הנוצות המחורבנות שנשארות על העוף


טוב, מתחילים כמו תמיד משמן, בערך שלוש כפות שמן רגיל על מחבת טפלון וצולים עד לקבלת צבע יפה, כלומר כעשר דקות, שני "רגלים" של עוף ושני כנפיים. מוציאים לצלחת בצד ומוסיפים בצל אחד קצוץ דק, מטגנים עד שקיפות ומוסיפים שלוש שיני שום מעוכות קלות (תמיד אפשר יותר 🙂 ) . בינתיים חותכים שני פלפלים אדומים (פעם הבאה אני אחתוך פטריות ) ושתי נקניקיות מסוג צוריסוס (הם השתמשו בקבנוס, אבל העיקרון לדעתי לקחת נקניקיה עזת טעם ושומנית) . חותכים לקוביות גסות כדי שהמרכיבים לא יבלעו בתבשיל. מוסיפים למחבת ומטגנים עד שהפלפלים מתרככים והנקניקיות תופסות צבע -עשר דקות בערך, שימו לב שלא ישרף. מוסיפים שש עגבניות שרי (או שתי עגבניות רגילות) שאני אישית אוהבת לחתוך לרבעים אבל אפשר שלמות ולפוצץ במחבת) עוד דקה שתים על האש. עכשיו הקטע להוסיף תבלינים- אני שמתי כפית צילי -כמו אלא שמקבלים מפיצה האט וכפית פפריקה מתוקה נוסף על מלח ופלפל ויצא פיקנטי 🙂 אם אתם רגישים תסתפקו בפפריקה אם יש לכם קהל שרוף בבית אפשר גם להוסיף טבסקו …
יכולתי לטגן עוד קצת
מערבבים היטב ומוסיפים את האורז- שתי כוסות של אורז פרסי רגיל (כן, אני יודעת שאמורים עגול, זה מה שהיה לי ) מערבבים את האורז יחד עם כל השאר ורק אז את העוף שהמתין בצד. מוסיפים שלוש כוסות של מים רותחים ומחכים לעוד רתיחה הגונה. מכסים במכסה (או בנייר כסף) מנמיכים לאש נמוכה -כמו שהייתם שמים סיר אורז ומבשלים עשרים דקות. זהו ארוחה במחבת, ירקות בשר ופחמימה :).

יכולתי "לשזף" את העוף קצת יותר

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: