עוגת שיש (או עוגת קת'להו -ניסיון שני)

אז לאחר כישלון עוגת הגזר, החלטתי לחזור למקורות – המקורות של כולנו מתחילים ונגמרים בשוקולד לא ? אז פתחתי את הספר של האחת והיחידה "ביסים". אומנם בלוג זה נחמד ויפה אבל ספר בישול, כזה שאפשר ללכלך בקמח ושמרים ושלא ממלא את האייפון בשוקולד מומס (דרך אגב, שוקולד לא הולך טוב עם טכנולוגיה, ראו הוזהרתם ) הרבה יותר יעיל, בכלל ספרי האפייה והבישול אצלי מסווגים בעיקר לפי מידת ה"מירטוט" שלהם: ככל שספר נראה יותר כאילו עברה עליו שואה גרעינית כך הוא טוב יותר. ספרי ה"ששת" שלי אם כך על סף התפרקות .
בקיצור, הכנתי עוגת שיש, אבל כזאת טובה עם שוקולד אמיתי ולא סתם קקאו. נכון שבדרך החלפתי חצי מהמרכיבים והפכתי אותה לעוגת שוקולד ואז עוד התעללתי איתה עם בצק סוכר. אז מה ? היא עדיין עוגת שיש 😛

עוגת שיש
מתכון מתוך "ביסים".
תבנית בקוטר 26 (אני השתמשתי בסיליקון)
בערך שעה אפייה על 180 מעלות

מקציפים ביחד שלוש ביצים עם שתי כוסות סוכר חום (היא שמה שלוש !)בערך חמש דקות עד שהסוכר כמעט נמס בביצים. ממיסים 150 גרם שוקולד מריר עם ארבע כפות חלב (במיקרו 🙂 ) ושמים בצד. לתוך הביצים מוסיפים כוס ורבע שמן (אה ! עוגה בלי חמאה !) וגביע וחצי של שמנת חמוצה ומערבבים היטב, אני פשוט המשכתי להקציף עם המיקסר הידני שלי. מוסיפים את השוקולד ונותנים עוד ערבוב טוב , מוסיפים שלוש כוסות קמח, שקית של אבקת אפייה (יום אחד מישהוא יבין למה מוכרים אותם בשקיות אינפנטיליות כאלה) וקורט מלח.
זהו. שולחים לתנור על 180 מעלות לבערך שעה (עד שהיא אפויה עד הסוף ) וטורפים :).
אני כאמור הפכתי את העוגה לעוגת קת'להו : הרבה ירוק וזכרונות מפלסטלינה בגן.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “עוגת שיש (או עוגת קת'להו -ניסיון שני)

  1. פינגבק: עוגיות ג'ינג'רברד, סיפורה של אובססיה « סוף שבוע

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: