בוץ מיסיסיפי

יש עוגות שמספרות בדיוק מה הן -עוגת שוקולד למשל, יש כאלה שמתמקדות רק במרכיב שנותן הרבה למרקם אבל לא לטעם -עוגות שמרים ויש קבוצה של עוגות שיש להן פשוט שמות גרועים : עוגות שיש לדוגמא, מי ירצה לאכול משהוא בטעם שיש ? ודרך אגב , ככה לא נראה שיש !
עוגת "בוץ מיסיסיפי" היא בדיוק כזאת, כלומר מה הקטע לתת לעוגה שם של בוץ ועוד של נהר ספציפי בארצות הברית, מצד שני היא טעימה בטירוף, בדיוק לימים בהם אתם רוצים משהוא קרמי ומושחת שהוא לא מוס.

המתכון מכאן : "מתכונים שנראים טעימים"
ועליו התבצעו כמה שינויים

מחממים תנור ל180 מעלות
הרעיון של העוגה לפחות בגרסא שלי , היא עוגת שוקולד שמעליה יש פודינג שוקולד ומעליו קצפת (לכן, בוץ). העוגת שוקולד היא מהסוג חסר הקמח שתמיד נופל אחרי האפייה , כאן זה יתרון ענק 🙂
מכינים את העוגה : ממיסים 50 גרם חמאה עם 150 גרם שוקולד מריר במיקרו ובזמן שהם נמסים מפרידים שש ביצים לשתי קערות – לקערה של החלבונים מוסיפים חצי כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב – זה מה שיחזיק את העוגה במקום הקמח, אז תשקיעו קצת זמן. מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד שהוא נמס לתוך החלמונים, מוסיפים את תערובת החמאה והשוקולד.
עכשיו הקטע הקצת מסובך הרעיון הוא לקפל את הקצף לתוך תערובת החלמונים, כלומר לערבב בעדינות במין תנועות מקפלות תוך ניסיון לא להרוס את הקצף. שופכים את התערובת הדלילה יחסית לתבנית של 24 ס"מ ושולחים לתנור ל40 דקות על 180 מעלות. העוגה צריכה להראות שחומה ודי רועדת במרכז , קצת כמו בראוניז. בנתיים מכינים פודינג שוקולד :
בסיר קטן מערבבים שלושת רבעי כוס סוכר עם חצי כוס קקאו וחצי כוס קורנפלור. מוסיפים ארבעה חלמונים (צהובים) וטורפים במטרפה עד שהתערובת אחידה. עכשיו שמים על אש קטנה ומוסיפים תוך כדי ערבוב שתיים וחצי כוסות חלב. ממשיכים לערבב ומביאים לרתיחה , אחרי שהתערובת רותחת מורידים מהאש ומוסיפים חמישים גרם חמאה ו80 גרם שוקולד שבור לקוביות. לא מפסיקים לערבב עד שהכל נמס, הסמיכות צריכה להיות דומה למדי לדני שהרי זה מה שהכנו פה בעצם. מקררים את העוגה ומשטחים עליה את הפודינג ושולחים את הכל להצטנן לחלוטין לשלוש שעות במקרר. כדי שזה יראה מגניב מקציפים שמנת מתוקה עם חצי שקית אבקת סוכר לקצפת יציבה ומגישים קר ככל האפשר.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: