עוגיות ג'ינג'רברד, סיפורה של אובססיה

קפה ועוגיה
לפעמים נכנסים לי רעיונות לראש ולא יוצאים משם (כמו עוגת שלוש שכבות עם קרם לימון) פעמים רבות הביצוע נכשל, גם כאן הסיפור התחיל במקור מאכזבה, מסתובבות באינטרנט מספר גרסאות של הרגלים של המכשפה מארץ עוץ, כשהן נמעכות על ידי דברי מאפה או נמחצות בין דפים.
מכיוון שיש לי כבר בבית בצק סוכר מעוגת קת'להו התכנית נראתה הגיונית, אבל בעקבות חג הכריסמס ואלפי תמונות בתי הג'ינגר ברד נורא רציתי שהרגלים ימעכו על ידי בית "אמיתי" ובכלל הבתים האלה פשוט נראים נפלא!
כן, אני משערת שאנשים עם יותר סבלנות ממני וכישורי גזירה \ חיתוך היו מצליחים יותר אבל אחרי שהבית הראשונה נשבר (בדלת !) השני סירב להידבק והשלישי היה חסר כל פרופורציות החלטתי לוותר, ופשוט לאפות את העוגיות בצורה רגילה ונורמלית וקצת עם טוויסט, שהצליח למרבה ההפתעה !

המתכון מכאן, עם שינויים נדרשים (כי למי לעזאזל יש מולסה בבית ?)

מקציפים 100 גרם חמאה עם חצי כוס סוכר חום (אפשר גם לבן, אבל פה זה בהחלט מוסיף) עד שמקבלים תערובת קרמית, כלומר כל הסוכר נמס בחמאה. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף, מוסיפים רבע כוס דבש (חיממתי אותו 30 שניות במיקרו והוא נמזג מהכלי כמו מים) וממשיכים להקציף. עוצרים את המקצפים, שמים מסננת דקה על הקערה ושופכים שלוש כוסות של קמח חצי כפית אבקת אפייה שתי כפיות של קינמון ושתי כפיות של ג'ינג'ר טחון. מנפים את היבשים מערבבים כמה שניות עם מרית ושולחים למקרר לשעה .
כעת מרדדים את הבצק (כן זה מעצבן, כן לחלק את הגוש הגדול לארבע עוזר ובטח שבטח לרדד על נייר אפייה) חותכים צורות עם חותכנים (אני לדוגמא חתכתי את הכוכבים עם חותכנים ואז עשיתי מלבן ב"צורה חופשית" עם סכין) ושולחים לתנור ל180 מעלות בערך עשרים דקות אבל תבדקו, העוגיות צריכות להיות נוקשות וזהובות.

לבבות

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: