מפרום

מעטים המאכלים שאני מוכנה להשקיע את הזמן בשבילם, כלומר כשמדברים על "אוכל אמיתי" כמובן. אני מבלה חצי מחיי באכילת ג'אנק פוד ומוכנה לחיות על חלה עם גבינה צהובה. לעוגות יש לי את כל הזמן שבעולם 🙂
מפרום הוא היוצא מן הכלל שמוכיח את הכלל. הוא כל מה שטוב באוכל מרוקאי . הבשר רך ונימוח הרוטב משגע ואפילו הרעיון של לטגן את תפוחי האדמה לפני הבישול מתאים בדיוק ועדיין לא שוחה בשמן.

המתכון מ"ששת" אבל מכיוון שזה מתכון בסיסי יש פה הרבה פתח לשינויים.
יוצאות משהוא כמו ארבע מנות בינוניות, בהנחה שאוכלים יחד פחמימה , קוסקוס למסורתיים שביננו.

מתחילים עם תפוחי אדמה. חמש גדולים צריכים להספיק, בעיקרון מכיוון שאין לנו באמת הסכמה על כמה גדול תפוח אדמה גדול סביר להניח שישארו לכם שאריות או מהמילוי או מתפוחי האדמה, אל דאגה 🙂 גם לזה יש פיתרון.

הרעיון הוא לחתוך את תפוחי האדמה (אני מקלפת אבל לא חייבים, לשטוף לעומת זאת מוכרחים, הם גדלו באדמה) כמו פרוסות לחם עבות כלומר כל תפוח אדמה לשלוש חלקים ואז לחרוץ בכל חלק עוד חתך אבל לא עד הסוף, כך שישארו פרוסות פוחי אדמה שמחוברות "זוגות זוגות".
זוגות זוגות
בצד מכינים בשר, אני אוהבת מעט תוספות על 250 גרם בשר אני שמה שלוש שיני שום קצוצות ובערך שלוש כפות של פטרוזיליה קצוצה ומלח, בערך חצי כפית.
לשים את הכל ביחד (כן, ביד, זה אמור לעזור לבשר להדבק למרקם נוח לעבודה) ואז ממלאים את הפרוסות שלנו, פותחים לכל זוג "פה" ודוחפים בשר ככל האפשר. שימו לב צריך פה יד עדינה כדי לא לשבור זוג ועדיף פחות על יותר .
סימנו עם שלב אחד עכשיו שלב שתיים :
כמה שמן ? ככה שמן !
מחממים שמן לטיגון , בעיקרון אותה כמות ששמים לשניצלים וגם הטכניקה זהה : מתנהגים לכל מפרום כאילו הוא שניצל, מקמחים (בערך חצי כוס קמח )וטובלים בביצה טרופה אבל עוצרים כאן, אין צורך בפרורי לחם.
מלאים
מטגנים כל מפרום עד שהם מקבלים צבע, זה בסדר הם לא אמורים להיות מוכנים עדיין. אם נשארו תפוחי אדמה זה הזמן לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולאכול צ'יפס של חורנים ואם נשאר בשר אז כשורי בשר יתאימו מצויין.

לפני הטיגון-כמה שנהפך להם הסדר, הביצה לפני הקמח

לפני הטיגון-כמה שנהפך להם הסדר, הביצה לפני הקמח


מסדרים את כל המפרומים בצד על נייר סופג שופכים את השמן ומכינים רוטב עגבניות הכי פשוט שאפשר – עגבניות קצוצות -אם הן יפות כלומר אדומות ומתפקעות אז בערך ארבע חמש אבל אם אתם באמצע החורף תפתחו קופסא של עגבניות שלמות ותחתכו דק. מבשלים את הרוטב עד שהעגבניות מתפרקות לכדי מסה אחת מתבלים בקצת מלח ומכניסים את המפרומים. הקונספט הוא שהם ישקעו בפנים ורק יציצו קצת, אז אני משתמשת במחבת רחבה.

השלב השלישי הוא בעיקר המתנה, עד שתפוחי האדמה יתרככו, אני גם אוהבת להפוך אותם באמצע, הכל זה עניין של בערך שעתיים על אש נמוכה כלומר עד שתפוחי האדמה מתרככים.
זהו, עכשיו רק צריך קוסקוס משקית ואתם סבתא מרוקאית 🙂
ברוטב :)

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: