עוגת תפוחים (אלתור על כיריים ותנור)

מרבית האנשים ש"ממציאים" מתכונים בעיקר משפרים משהוא קיים. אתה ניתקע עם מצרכים לא נכונים , רוצה להכניס תפוחים במקום צימוקים או פשוט מעדיף את הכל הרבה הרבה יותר מתוק.
את המתכון הזה לקחתי ממתכונים שנשמעים טעימים (שבעצמם תירגמו מהחלוצה) אבל הכנסתי כמה שינויים 🙂

חצי שעה לתבנית מלבנית קטנה

לוקחים חמישה תפוחים, קולפים (וכן זה חשוב, הקליפות לא נמסות אלא נשארות כמו חתיכות פלסטיק בעוגה, אין טעם להכניס בריאות לעוגה כזאת :)) וחותכים לחתיכות קטנות. מטגנים עם 100 גרם חמאה ושלושת רבעי כוס סוכר

יותר מידי חמאה הורדתי את השאריות בסוף הטיגון

יותר מידי חמאה הורדתי את השאריות בסוף הטיגון


החמאה נספגת בתפוחים והסוכר מתקרמל, שימו לב שהסוכר לא יישרף (אני הגזמתי מעט, חום בהיר יותר היה יותר טוב) .
לא שרופים כמו שזה נראה
בינתיים מקציפים 100 גרם חמאה רכה עם חצי כוס סוכר עד שגרגרי הסוכר נמסים בחמאה (הטכניקה הזאת מאד נפוצה, משתמשים בה הרבה מאד בקאפקייק ועוגות בסגנון) מוסיפים שתי ביצים שמנת, חמוצה אחת וממשיכים להקציף. דרך אגב, שמנת חמוצה מעולה במתכונים כאלה, היא נותנת לעוגה לחות ועסיסיות שאני מאד אוהבת בניגוד ליובש של עוגות בחושות רגילות.
מוסיפים כוס וחצי קמח ושקית של אבקת אפייה, כמו כל מתכון כזה , הרעיון הוא לערבב (בכף אחרת , עוד כלים ) את הקמח כמה שיותר מהר ולהטמיע לבצק. מחלקים בתבנית בשכבה אחידה ומפזרים מעל את התפוחים המקורמלים. זהירות זה ממש חם, בכלל זהירות עם קרמל, החום נוטה להישאר יותר (סוכר אוגר חום מצוין) ולהידבק לידיים.
עוגה בדרך
אופים על 180 מעלות זהירות לא לאפות יותר מידי, שהתפוחים לא יחרכו , בערך עשר עשרים דקות, אבל תבדקו תוך כדי.

עוגה מוכנה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: