פחזניות (או לא להיות?)

בצק רבוך שונה משאר הבצקים שאולי הכרתם. הוא מתחיל על הכריים (כמו שאתם יכולים לראות כאן) ומסיים בתנור. בדרך המאמץ היחיד שתשקיעו יהיה בלערבב את הביצים מהר מספיק כדי שלא יהיו חביתה. התפיחה נעשית ,לא על ידי שמרים , חומרי התפחה או קצף ביצים אלא על ידי המים הכלואים בבצק (אם הבנתי נכון) ולכן חשוב להכניס לתנור חם ולא לפתוח בסקרנות באמצע

לתבנית תנור (בערך 20 פחזניות ) המתכון מאמא הפעם 🙂

תנור על 180 מעלות

המתכון מאד זכיר – שמים 100 גרם חמאה בסיר עם כוס מים וכף סוכר על אש קטנה ומביאים לרתיחה – ברגע שהחמאה נמסה כולה שופכים כוס של קמח ומערבים במרץ , לא מכבים את האש. הקמח נבלע בתוך הנוזלים ונראה שהבצק מוכן אבל לא !
מורידים מהאש וממשיכים לערבב, עכשיו הקטע הטריקי: את הביצים מכניסים אחת אחת כדי שלא יהפכו לחביתה, אז שוברים ביצה לתוך הסיר מערבבים מהר מהר ותוך כדי הערבוב כל הרעיון יראה ממש גרוע. הבצק במקום להראות יותר ויותר אחיד יתפרק לחלקים מכוסי ביצה, אל תתיאשו ! עוד ערבוב והביצה תטמע בבצק. שלוש ביצים בסך הכל, קצת אמונה בעצמכם והכל יהיה בסדר.
זהו, עכשיו אפשר להעביר את הבצק לשקית זילוף ולזלף פסים (מלאו בקצפת אחרי האפיה וצפו את החלק העליון בשוקולד והנה לכם אקלרים) או כמוני לעשות כדורים עם שתי כפיות. בערך עשרים דקות בתנור . נסו לא להציק להן יותר מידי כי אם הטמפרטורה בתנור תרד הם יפלו ויהיו לכם פיתות שטוחות 😦

אני מילאתי בשאריות מהעוגה של פסח , אבל קצפת גלידה ואפילו קרם פטסייר יצליחו פה מצוין.
תותים ופחזניות

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “פחזניות (או לא להיות?)

    • קרמל ! בעיקרון הם מדביקים את הפחזניות אחת לשניה עם קרמל ומיצבים עם חרוט מתכת -אני חוששת שבסוף שבוע אני הולכת לנסות את זה !

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: