עוגת השטן

האם שם יוצר מציאות ? עוגת השטן, רק השם עצמו מעורר בך סקרנות, אבל העוגה נוצרה בעיקר כניגוד לעוגת המלאכים אם להאמין לאלטון בראון (מעין עוגה קלילה ואוורירית). העוגה נימוחה ושוקולדית ומאד עשירה. השתמשתי פה במתכון של נייג'לה, שאני מעריצה גדולה שלה. היא תמיד נותנת לי הרגשה שהיא מאוהבת באוכל שהיא מכינה, היא אוהבת לאכול ! מה יכול להיות יותר טוב מזה ?

זה המתכון המקורי

מלכלכים למתכון הזה 3 קערות , זה מעצבן אבל בדרך כלל זה מה שהופך עוגות מהסוג הזה לטעימות – ההקפדה על ערבוב נכון.
בקערה הראשונה מערבבים שלוש כפות גדושות קקאו עם חצי כוס סוכר חום וכוס מים רותחים (כן זה מוזר, כן זה משפריץ)

בשניה מערבבים יבשים –שתי כוסות קמח עם שקית של אבקת אפייה.

ובשלישית בטח ניחשתם (אם יש לכם קצת ניסיון עם עוגות מהסוג הזה) מקרימים סוכר – מקציפים מאה גרם חמאה עם כוס וחצי סוכר.

חמאה במצבה הטהור יותר

מוסיפים את היבשים (הקמח ואבקת האפייה ) לסירוגין עם שתי ביצים. כשהכל נטמע מוספים בזהירות את תערובת הקקאו.
אופים על 180 מעלות כחצי שעה .

העוגה יוצאת רכה ולחה מבפנים אבל יציבה, מכיוון שהיא אמריקאית נותנים לה להתקרר (10-5 דקות) ואז חוצים וממלאים ומצפים בציפוי שוקולד נפלא.

ציפוי שוקולד נפלא :

מחממים חצי כוס מים עם שלוש כפות סוכר חום ו175 גרם חמאה. כאשר הסוכר נמס מורידים מהאש ומוסיפים 300 גרם שוקולד, מערבבים עד שהוא נמס וכאשר השוקולד נמס נותנים לקרם להתקרר ואז מורחים בין שכבות העוגה ומצפים.

מוכנה !

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “עוגת השטן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: