עוגת שיבולת שועל ושוקולד

שיבולת שועל היא מהחומרים שאמורים להיות טובים בשבילנו. אבל רוב הפעמים היא פשוט תירוץ לגיוון. אני בדרך כלל משתמשת בגירסת האינסטנט שיוצאת רכה יותר ויותר "מוכנה". הגרסא הרגילה (מה שהאמריקאים מכנים "rolled") נוטה להיות קשה ומעצבנת בפה. בעוגה הזאת לעומת זאת "מבשלים" את השיבולת שועל עם מים וחמאה . זאת כבר פעם שניה ברצף שאני משתמשת במיים רותחים בעוגה, זה עלול להפך להרגל .
המתכון מכאן

אולי הבלוג עם התמונות הכי "אמיתיות" ועדיין מאד יפות שאני מכירה.

לתבנית אלומיניום קטנה

מרתיחים כוס ורבע מים ומערבבים בקערה עם מאה גרם חמאה עם כוס שיבולת שועל. מניחים בצד, כדי ששיבולת השועל תתרכך והחמאה תמס. דה די דומה לדייסה (אבל לא ממש כי לא משתמשים באינסטנט).
בתיים מוציאים חבילה אחת של גבינת שמנת מהמקרר ומדליקים תנור ל180 מעלות (כן לתנור שלי לוקח חצי שעה להתחמם, מצד שני הוא כבר "דור שלישי").
בנתיים מערבבים שתי ביצים ושלושת רבעי כוס סוכר , כפית קינמון, קורט מלח וחצי שקית של אבקת אפייה. כאשר השיבולת שועל התרככה לחלוטין מערבבים עם תערובת הביצים וכוס וחצי קמח ומאה גרם שוקולד צ'יפס. כאשר התערובת נראת אחידה שופכים לתבנית ואופים על 180 מעלות במשך כ35 דקות.

כאשר העוגה מתקררת (אחרי עשרים דקות בערך) מצפים בציפוי גבינת שמנת : חבילה אחת של גבינת שמנת מרוככת עם רבע שקית אבקת סוכר (אפילו קצת פחות אם אתם לא אוהבים מתוק). מורחים על העוגה הקרה .

שחור ולבן

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: