גלידה "אנגלית"

הכל התחיל הפוך. התנור החדש מוציא הכל מושלם בחצי מהזמן (ברוך אתה אדוני אלוהינו ממציא הטורבו) והיה צרוך לבחון אותו בחינה רצינית , גורלית , קובעת : מרנג ! מרנג של נשיקות, של פבלובות , של מה שרק תרצו צריך תנור טוב, כזה שלא שורף מלמעלה , שיש בו שנתות והכי חשוב טורבו !
(כן קצת נסחפתי עם הטורבו הזה נכון ? נסו ותהנו).

הבעיה היחידה בהכנת מרנג ספונטני תוך השמעות למתכון מששת היא חמשת החלבונים שהוא צריך וחמשת החלמונים שנשארו לי (כן אני מאלה, אף פעם לא היתה לי בעיה של עודף חלבונים). שוב ניסיתי להרוג שתי ציפורים באבן אחת (זה נשמע קצת אלים, לא?) האתגר של מנטקה הפעם היה גלידה (ומכיוון שפאדג' השוקולד נכשל וגלידת החלב המרוכז הוכחה כמתוקה מדי) אם גלידה אז למה לא פרפה ? מה זה פרפה אתם שואלים ? שאלה טובה , אולי עדיף שתשאלו גורמים רשמים כי מבחינתי פרפה זה ערבוב של קרם אנגלז וקצפת. זה יצא מצוין, אומנם מאד עשיר, אבל ככה אני אוהבת את הגלידות שלי.
אה, כן. מכאן הגיעה גם ההתחכמות בכותרת : קרם אנגלז -קרם אנגלי-גלידה אנגלית (או אולי זה הגיוני רק במוחי הקודח).

בכל מקרה המתכון מששת והוא מילא קופסא בינונית.

מתחילים בקרם אנגלז לוקחים חמשה חלמונים (הצהוב ) וטורפים עם שני שליש כוס סוכר לקבלת תערובת בהירה. בנתיים מביאים שתי כוסות חלב לסף רתיחה (בועות קטנות בשולי הסיר, מיקרו לא עוזר פה כי עוד מעט נמשיך את הבישול על הכריים) וכשהחלב חם מספיק מוסיפים שליש מהתערובת (עדיף בכמה פעמים, כלומר שתי מצקות , אחת אחת) לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. זאת דרך אגב השוואת הטמפרטורות האימתנית או לחילופין- איך לא עושים חביתה :).
עכשיו אפשר להכניס את כל תערובת החלמונים לחלב ולערבב . עד מתי ? עד שאפשר לטבול כף עץ ב"רוטב" להעביר אצבע על גב הכף ונשאר "שביל". לא ערבתם טוב ? החלמונים נקרשו מעט ? לא קרה כלום פשוט במקום סתם להוציא את הרוטב מהאש סננו אותו קודם במסננת דקה (מה שמומלץ בכל מקרה) .

נותנים לרוטב להתקרר (במקרר בערך שעתיים) ואז מקציפים שמנת מתוקה אחת עם חצי כוס סוכר לקרם יציב . מערבבים את השמנת עם הקרם ומקפיאים ללילה .

ותודה למור על הכוס !

ותודה למור על הכוס !

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “גלידה "אנגלית"

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: