שק"ם טעות

טעויות נעשות כל הזמן. לשים מלח במקום סוכר, לנסות להקציף חלב במקום שמנת מתוקה (לקנות שמנת מתוקה במקום חמוצה !) או להקציף את החלק הלא נכון של הביצה (מסתבר שהלבן זה החלק שמתנפח בהקצפה 🙂 ). וגם פה היה מקום לטעויות . אומנם בצק שק"ם (שמנת חמוצה קמח ומרגרינה שכולם מחליפים בימנו בחמאה) אמור להיות קל לעשיה ולזכירה אבל מסתבר שגם כאן אני מסוגלת לטעות, אחרי שכבר ששמתי את הבצק לנוח במקרר גיליתי שהקמח אמור להיות קמח תופח ! אה ! אבל החומרים כבר "הלכו" והחלטתי להמשיך הלאה ולמלא בשוקולד (74% !) ומרציפן. התקבלו "קרואסונים" קטנים פריכים וטעימים מאד אז נראה לי שזאת טעות שאני אשחזר גם בעתיד.

לבנים כשלג

לבנים כשלג

המתכון עתיק אבל ספציפית מששת (כמובן עם הטעיות הפרטיות שלי)

במעבד מזון (איזה יופי החיים עם מג'מיקס 🙂 ) מערבבים שתים וחצי כוסות קמח 200 גרם חמאה ושמנת חמוצה אחת. חותכים את החמאה לקוביות קטנות , מערבבים בפולסים עם הקמח , מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים רק עד קבלת בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד (או נייר אפייה) ושימו במקרר לשעתיים.
אחרי שעתיים מרדדים על נייר אפייה מחלקים למלבנים (עם סכין פיצה !) וכל מלבן לשני משלושים ישרי זווית . קובית שוקולד בכל פינה (או כדור מרציפן) ופה הכמות תלויה בכמה דק רידדתם וכמה קטנים המשולשים . לי יצאו תשע ומהשאריות הכנתי כדורונים עם קובית שוקולד בכל אחד.

משולשים בתהליך

מגלגלים כל אחד מהצד הרחב לדק לקבלת מין קרואסונים קטנים. מסדרים בתבנית מורחים על כל אחד מעט ביצה טרופה ואופים עשרים דקות על חום 180 מעלות עד שמזהיב.

תוצאה סופית

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: