שושנים – הפעם שק"ם אמיתי

זוכרים את בצק השק"ם ש"הרסתי" לפני שבועיים ? הוא כאמור שימושי להפליא (אבל בבקשה עם חמאה) והחלטתי לחזור להשתמש בו והפעם לזכור לשים אבקת אפייה.
שושנים הם בעצם סוג של עוגיות ממולאות בקצף חלבונים. ולדעתי הן הכלאה של שמרים עם בצק פריך , יש ביסוס להנחה כי הבצק תופח (עם אבקת אפייה) אבל העשיה שלו היא כמעט כמו בצק פריך (חמאה קרה, קירור לפני האפייה).

המתכון נלקח ממאקו – כמובן שהורדתי בכמויות , מה אנשים אמורים לעשות ב100 עוגיות ?
עשיתי חצי כמו ויצאו לי בערך 20 גדולות יחסית

שושנים חיתוך
במג'מיקס עם סכין פלדה מערבבים מאה גרם חמאה חצי מיכל של שמנת חמוצה ושני חלמונים (שימרו את החלבונים , זה המילוי !) מוסיפים כוס וחצי קמח תופח ומעבדים בפולסים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים ארבע שעות במקרר (או במקרה שלי לילה שלם).
אחרי ארבע שעות (או יותר) מקציפים שני חלבונים (ששמרנו) עם חצי כוס סוכר. הוא הקציף לקצף יציב, אצלי החלבונים כנראה הזדהמו בשומן וסירבו להיות יותר מעיסה לבנה, זה עדיין הלך מצוין. מערבבים (אני הקצפתי) את החלבונים והסוכר עם חצי שקית אבקת פודינג וניל לקבלת קרם יציב למריחה. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק למלבן מורחים את הציפוי על כל המלבן (משאירים שוליים בצד או שהכל ינטוף) ומגלגלים כמו רולדה. חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית תנור מצופה בנייר אפייה (זהירות, זה דביק) כאשר ה"פתח" כלפי מעלה. מכניסים לתנור של 180 מעלות ובודקים אחרי רבע שעה , העוגיות מוכנות כאשר הצבע שחום בהיר והמילוי מתיצב.

שושנים אחרי

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: