אותו מקרר בגישה כל כך שונה -עוגיות שוקולד צ'יפס ופיסטוקים

אז זהו , גיליתי לכם, מרכיב החודש (כלומר זה שיעשו בשבילו כתבה בשבוע הבא) במנטקה , הוא הפיסטוק , נכון אגוז יקר אבל יפה במיוחד (כל הירוק והורוד הזה , של הפיסטוק המקולף כמובן) ואילן (כן, גם לי יש א' בתור חבר) מת עליהם. לקראת הפרויקט התחלתי לחפש מתכונים ונתקלתי בזה. אז כן, אלו רק עוגיות שוקולד צ'יפס (שאני בטוחה שכבר כתבתי עליהם בעבר) אבל חוץ מזה שעוגיות שוקולד צ'יפס נמצאות יחד עם בראוניז ברשימת – תמיד יאהבו לא תוכלו לפספס, הפעם אני אוהבת את העוגיות האלו ! (ובדרך כלל אני מתעבת עוגיות שוקולד צ'יפס).

המתכון מניב שתי תבניות תנור, כלומר בערך שלושים עוגיות (לא לצופף ! הן משתטחות) והגיע מכאן (והיא בכלל לקחה אותו מסמיטן)
עוגיות שוקולד
מחממים תנור ל180 מעלות ומקרימים מאה גרם חמאה עם חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום. הקטע של הסוכר חום מאד משמעותי פה למרקם (ולטעם) אז תעשו מאמץ. כאשר כל הסוכר התמוסס בחמאה מוסיפים ביצה אחת ממשיכים לטרוף לעיסה אוורירית יותר. עוברים לכף ומוסיפים כוס ורבע של קמח וחצי שקית של אבקת אפייה (זה אולי הדבר הכי מעצבן שלא מדברים עליו בעולם האפייה, למה האבקה מגיעה בשקיות האלו ? את מי זה משרת ?) ממשיכים לערבב עד שהקמח נבלע לחלוטין (אבל שימו לב, הכי מעט שאפשר, אנחנו לא רוצים "ללוש" את הבצק) מוסיפים מאה גרם שוקולד חלב קצוץ גס (או שוקולד צ'יפס 🙂 ) וחצי כוס פיסטוקים מקולפים. מערבבים ממש מעט ועם שתי כפיות מחלקים את העיסה על תבנית תנור עם נייר אפייה. שימו לב לשמור על מרווחים כי העוגיות יתפשטו ותהיה לכם עוגיה ענקית אחת ! אופים כ15 דקות אבל שימו עיין ותוציאו את העוגיות כשהן מתחילות להשחים. חכו לצינון העוגיות כי הן רכות ורותחות שהן חמות ובמקרה הזה הסבלנות משתלמת :).

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: