עוגת תפוחים – הפשטות בהתגלמותה

בהתחשב בבית שבו פירות בעוגה נחשבים לאסון נוראי בידי חצי מהאוכלוסיה (אילן מסרב להכיר בקיומה של הקטגוריה : עוגות פרי) יש בבלוג כבר יותר משלושה מתכונים של עוגות תפוחים שונות וכולן איך שהוא שונות מאד זו מזו וגם זו נותנת תוצאה שונה לחלוטין. אבל היופי האמיתי בה הוא חוסר ההשקעה. מזמן לא נתקלתי בעוגה שלא צריכה הקצפות המסות או הפרדות ביצים ועדיין יותר מענינת מעוגה בחושה, היא גם חסרת חמאה (שנגמרה באסון הסופגניות) ואפילו שמן אין בה (אבל כן שלוש ביצים), שזה כל כך הפתיע אותי שקראתי את המתכון שלוש פעמים, מוזר אבל כנראה אפשרי. יאללה, מיצאו בחור שיסכים לקלף ולחתוך והעוגה כבר מוכנה.

המתכון מסמיטן (אני מעוותת את השם כל פעם מחדש) ומניב עוגה בקוטר 22

עוגת תפוחים

מחממים תנור ל180 מעלות
קולפים וחותכים לקוביות שישה תפוחי עץ (אני השתמשתי בסמית הירוקים אבל רק אדומים או שילוב יכול להיות מצוין) ומפזרים בתבנית (היא מצפה בנייר אפיה ומשמנת אותו, לי יש סילקון אז אין לי בעיות, נראה לי שזה המון בלאגן ושימון בחמאה יספיק) בקערה קטנה מקציפים שלוש ביצים וכוס סוכר עד שנוצר "סרטים" ממעבר המקף, אני הקצפתי ביד וזה מספיק לחלוטין מוסיפים כוס קמח ומערבבים היטב , שופכים לתבנית ומישרים את הבלילה על התפוחים.

עוגה לפני תנור

מכניסים לתנור לשעה בערך, או עד שמשחים.

עוגה וחתול

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: